Smartlog v3 » Nye og gamle minder » Den gamle har masser af brugskunst og nips
Opret egen blog | Næste blog »

Nye og gamle minder

Spindelvæv og natten er kun til sløring!

Den gamle har masser af brugskunst og nips

14. Dec 2011 13:26, Gormdengamle

Forleden fik jeg besøg af min gode veninde, som kom over til den sædvanlige mandags-kaffe-snak. Vi har for længe siden lavet en "aftale" om at hun kommer hjem til mig, hver anden mandag og så mødes vi hos hende de andre mandage. Idéen med at mødes er blot at drikke en kop kaffe sammen og høre, hvad der sker i den andens liv.

Som tætte venner, der jævnligt mødes kender vi jo hinanden ret godt og derfor siger vi også tingene til hinanden, som de er. Det skal jeg så love for at hun gjorde forleden – da hun indsatte en frontalt angreb på den gamle her. Sagen er den at jeg er glad for brugsKunst. Når jeg skriver brugskunst er det jo nok nærmere nips jeg mener. Ja, altså det der totale gammeldags, som står i vindueskarmene. Jeg aner ikke hvorfor jeg har fået den "lyst", men det er nu sådan det forholder sig. Min veninde havde åbenbart over længere tid, syntes at det var ved at tage overhånd og mente at nu måtte hun sige noget.

Der sad vi – i mit køkken – og drak morgenkaffe og pludselig udbryder hun: sig mig engang, du gamle. "Tror du ikke at du er ved at bedstefar før tiden – du mangler da bare den gamle klassiker". Jeg fattede ikke helt, hvad hun mente og derfor måtte hun jo uddybe. "Når jeg siger klassiker mener jeg amagerhylden – du har da vildt meget nips". Nå, det kunne jeg jo ikke lige forstå at hun sagde, for kan man få for meget nips? Hun mente jo at med alle de figurer osv. jeg havde stående i vinduerne, på bordene og andre steder ville det snart udvikle sig til et bedstefar hjem. Godt nok er jeg ham-den-gamle, men jeg er ikke bedstefar endnu.

Derfor gik jeg til modangreb og måtte vise hende mit nye sødahl Sengetøj, som jeg netop havde købt i en lime-grøn farve. Hun var imponeret og måtte jo indrømme at jeg trods alt mit nips var lidt moderne, trods alt.

Da hun var gået hjem gik jeg ind og ryddede lidt op i mine figurer på hylder, borde m.v. Hun have måske alligevel ret, der var nok lidt for meget.